BUGÜN ALİ LİDAR'I SÖYLEŞİ KONUĞUMUZ OLARAK OKULUMUZDA AĞIRLADIK.

22.02.2020 78

21.02.2020 Cuma günü, okulumuzun konferans salonunda, Kültür Edebiyat Kulübü ve Felsefe Grubu Zümre Öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde, Felsefe Öğretmeni/Yazar Sayın Ali LİDAR'ı okul idarecilerimiz, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla söyleşi yapmak üzere konuk olarak ağırladık. Felsefe Öğretmenimiz Ebru BAYRAK tarafından yöneltilen sorularla Ali LİDAR edebi hayatıyla ilgili çeşitli bilgiler sundu.

Yazar, yazmaya başladığı dönemlerden, çeşitli kitaplarından bahsetti. Özellikle edebiyat dünyası ile ilgili araştırmalarını da içeren "Kişisel Edebiyat Atlası" kitabında isimlerine yer verdiği Ahmet Hamdi TANPINAR, Oğuz ATAY, Mithat Cemal KUNTAY gibi edebiyatçılara olan ilgisinden ve edebi özelliklerinden bahsetti.Söyleşide, edebi kimliğine ilham veren yaşam biçiminden anekdotlara yer verdi.Sonrasında ise; öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından kendisine yöneltilen çeşitli soruları cevapladı.

Söyleşinin sona ermesiyle birlikte Ali LİDAR, kitaplarını imzalamak için öğrencilerimizle görüştü.

Eskişehirli Felsefe Öğretmeni/Yazar Sayın Ali LİDAR'a, okulumuzda "Söyleşi" konuğumuz olup; öğrencilerimize edebiyat deryasından ufuk açtığı için
teşekkür ederiz.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen Felsefe Grubu Öğretmenlerimiz, Doğay GÜREL,  Ebru BAYRAK ve Rüstem AKSOY'a; ayrıca katılım gösteren öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.